Илјадници поранешни талибанци влегле во Германија

Постои можност илјадници поранешни талибански борци во изминатите две години да влегле во Германија со бранот од милиони бегалци и емигранти, тврди германски Шпигл.

Прочитај повеќе

Рускиот Врховен суд ги забрани Јеховините сведоци

Судијата на Врховниот суд Јуриј Иваненко рече дека Русија одлучила да ги затвори „административниот центар на Јеховините сведоци и локалните организации под негова закрила и да ѝ го предаде нивниот имот на Руската Федерација“.

Прочитај повеќе

Бејли пред суд во САД за делувањето во Македонија

Џудишал Воч денеска објави дека според Актот за слобода на информации поднеле тужба против Стејт Департментот и УСАИД за извештаи и комуникации во врска со финансирањето и политичките активности на Фондацијата Отворено општество – Македонија.

Прочитај повеќе

Франција: Дури и селото-претскажувач не дава прогноза

Во селото Донзи најголем број гласови на претседателските избори редовно добива кандидатот кој на крајот победува во цела Франција. Но годинава изгледа дека ни во Донзи не се осмелуваат на прогнози.

Прочитај повеќе

Македонските возачки во Германија пред признавањe

Возачките дозволи од Македонија наскоро ќе бидат признаени и во Германија, откако македонските власти, конечно, си го завршиле својот дел од обврските за потпишување на договорот.

Прочитај повеќе

Керн: Референдумот ги погреба шансите на Турција да влезе во ЕУ

Она што се случи на референдумот ги „погреба“ изгледите на Турција за членство во Европската Унија, рече австрискиот канцелар Кристијан Керн.

Прочитај повеќе
Scroll To Top