Застрашувачки: На пациенти им давале крв која не ја тестирале на вирусот сида

Заводот за трансфузиологија во Ниш и дал на пациентка единица крвна плазма која не ги поминала задолжителните тестови на ХИВ, хепатитис Б и Ц, сифилис...

Прочитај повеќе

Министерството за транспорт ќе ги отстранува двојазичните табли?

Министерството за транспорт и врски, издаде писмена наредба, да се отстранат сите табли за патна сигнализација кои се на македонски, албански и на англиски јазик, а кои се поставени долж автопатот Скопје – Тетово.

Прочитај повеќе

Промовиран концептот е-содржини за учење

Министерот за информатичко општество и администрација, Иво Ивановски и амбасадорот на Обединетото Кралство во Република Македонија, Кристофер Ивон, денес го промовираа концептот е-содржини за учење.

Прочитај повеќе

Средба на министерот Никола Попоски со амбасадорот на Италијанската Република во Република Македонија Ернесто Масимино Белели

Никола Попоски, денеска ги прими копиите од акредитивните писма од новоименуваниот амбасадор на Италијанската Република во Република Македонија.

Прочитај повеќе
Scroll To Top