По 4 колапси дневно во Скопје

Им се укажува дека не треба без потреба да излегуваат во периодот од 10 до 17 часот, да пијат повеќе течности, а доколку забележат некоја невообичаена промена во здравствената состојба задолжително да се обратат кај матичниот лекар.

Прочитај повеќе

Ограбена бензинска пумпа во скопско Влае

Две вооружени лица утрото околу 5.15 часот дошле на бензиската пумпа и со оружје им се заканиле на вработените кои точеле бензин на пумпата и им одзеле околу 200.000 денари и мобилни телефони, по што го напуштиле местото.

Прочитај повеќе

Ќе се менува фасадата на ЕВН

И зградата на ЕЛЕМ и ЕВН ќе добие лик во стилот на „Скопје 2014“, а изведувач на работите ќе биде компанијата „Бетон“ која се јавува како изведувач на голем број други објекти во градот.

Прочитај повеќе

Распишан тендер за опрема за новиот Медицински симулациски центар

Министерството за здравство распиша тендер за набавка на опрема за новиот Медицински симулациски центар во вредност од 37 милиони денари.

Прочитај повеќе
Scroll To Top