Цвеќе за спомен на жртвите на четиригодишнината од потонувањето на бродот „Илинден“

Делегации на Општина Охрид, на Генералниот конзулат на Бугарија во Битола, Капетанијата на пристаништата, граѓански здруженија, и граѓани на Охрид денеска положија цвеќе пред паметникот на жртвите во бродската несреќа на Охридското

Прочитај повеќе

МВР ја пронајде киднапираната Александра

Полицијата конечно ja пронајде 6-годишната Александра Бошњаковска, во околината на Маврово, со бабата Снежана. Девојчето сега е во прегратката на својата мајка, Татјана.

Прочитај повеќе

Застрашувачки: На пациенти им давале крв која не ја тестирале на вирусот сида

Заводот за трансфузиологија во Ниш и дал на пациентка единица крвна плазма која не ги поминала задолжителните тестови на ХИВ, хепатитис Б и Ц, сифилис...

Прочитај повеќе

Министерството за транспорт ќе ги отстранува двојазичните табли?

Министерството за транспорт и врски, издаде писмена наредба, да се отстранат сите табли за патна сигнализација кои се на македонски, албански и на англиски јазик, а кои се поставени долж автопатот Скопје – Тетово.

Прочитај повеќе

Промовиран концептот е-содржини за учење

Министерот за информатичко општество и администрација, Иво Ивановски и амбасадорот на Обединетото Кралство во Република Македонија, Кристофер Ивон, денес го промовираа концептот е-содржини за учење.

Прочитај повеќе
Scroll To Top