Министерството за здравство најави новини во Клиничкиот центар

Новината е во организацијата на интензивна нега, односно тоа што на еден простор се организира мултидисциплинарна интернистичка интензивна нега.

Прочитај повеќе

По 4 колапси дневно во Скопје

Им се укажува дека не треба без потреба да излегуваат во периодот од 10 до 17 часот, да пијат повеќе течности, а доколку забележат некоја невообичаена промена во здравствената состојба задолжително да се обратат кај матичниот лекар.

Прочитај повеќе

Ограбена бензинска пумпа во скопско Влае

Две вооружени лица утрото околу 5.15 часот дошле на бензиската пумпа и со оружје им се заканиле на вработените кои точеле бензин на пумпата и им одзеле околу 200.000 денари и мобилни телефони, по што го напуштиле местото.

Прочитај повеќе
Scroll To Top