Австралиец спасил 2,4 милиони бебиња донирајќи ја својата крв

76-годишниот Австралиец, Џејмс Харисон, до сега спасил животи на повеќе од 2,4 милиони бебиња, донирајќи ја својата крв која содржи редок антиген кој лечи од хемолитичка болест кај новороденчињата.

Прочитај повеќе

Карлос Слим гостин на свадбата кај министерот Иво Ивановски

Мексиканскиот бизнис магнат, Карлос Слим, во моментот е во Битола, каде е гостин на свадбата на министерот за информатичко општество, Иво Ивановски, пишува „Република“.

Прочитај повеќе

Министерот Никола Попоски денес прими делегација од Фудбалската федерација на Република Македонија

Министерот Никола Попоски денес прими делегација од Фудбалската федерација на Република Македонија

Прочитај повеќе

Cамо во август, докторите издале 1.300 илјади рецепти

Вкупно 155.000 електронски упати се креирани, а 90.000 се реализирани во август, што укажува на тоа дека електронскиот систем за закажување прегледи и интервенции „Мој термин“ функционира

Прочитај повеќе

Нема веќе готово мелено месо во месарниците

Од овој месец се забранува продажбата на готово мелено месо. Доколку сакате да купите мелено месо, ќе си одберете парче и ќе ви го сомелат! Ќе има и спакувано мелено месо, но само од овластен преработувач.

Прочитај повеќе
Scroll To Top