Швајцарија пред целосен пресврт-Во што ќе биде независна до 2050 година?

Граѓаните на Швајцарија гласаа за контроверзниот закон за енергија според кој оваа земја би можела да ја напушти нуклеарната енергија.

Прочитај повеќе

20 ИНФОРМАТОРИ НА ЦИА БИЛЕ УБИЕНИ ИЛИ ЗАТВОРЕНИ ВО КИНА МЕЃУ 2010 ГОДИНА И 2012 ГОДИНА

Меѓу 18 и 20 информатори на ЦИА во Кина биле убиени или испратени во затвор во периодот 2010-2012 година, тврди “Њујорк тајмс”. Се наведува дека тоа во голема мера ги поткопало разузнавачките операции во земјата

Прочитај повеќе

Северна Кореја: Смешни се тврдењата за наша замешаност во масовниот кибер напад

Смешни се трдењата дека Северна Кореја е замешана во неодамнешниот масовен кибер напад со вирусот „Вонакрај“, изјави заменик постојаниот претставник на Северна Кореја во ОН, Ким Ин-вон, цитиран од ТАСС.

Прочитај повеќе
Scroll To Top