(ВИДЕО) Митрополит Наум: Во минатото со Бугарија бевме едно

По повод 100-годишнината од смртта на Митрополит Герасим Струмишки, Бугарски Културен Клуб-Скопје и Фондација Бугарска Памет организираа панихида во негова чест, во Црквата Св.Кирил и Методиј во Струмица.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Санкт Петербург ја прослави 75-годишнината од крајот на нацистичката опсада во Втората светска војна

Во Санкт Петербург денес беше одржана воена парада по повод 75-годишнината од завршувањето на нацистичката опсада во Втората светска војна во тој град, тогашен Ленинград.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Во кафуле во Будимпешта роботи ги послужуваат гостите

Роботите келнери се движат по означени патеки додека им ја носат храната и пијалоците на гостите, а доколку овие посакаат, може и да танцуваат со нив.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Метеорит ја погодил месечината за време на затемнувањето

Метеорит ја погодил Месечината за време на затемнувањето на 21 јануари 2019 година. Ова е прв ваков настан кој некогаш бил забележан за време на целосното затемнување на Месечината.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Обраќање на Мицкоски: Заев и Владата удираат и по пензионерите кратејќи им ги пензиите

По зголемување на даноците и пресметката со пазарџиите, Заев и Владата удираат по пензионерите кратејќи им ги пензиите, вели лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во своето видео обраќање.

Прочитај повеќе
Scroll To Top