(ВИДЕО) FBI ви препорачува нивна фитнес апликација за вежбање како агент во домашни услови

Американската FBI вели дека сега е вистинско време да ја тестираат нивната фитнес апликација за вежбање во домашни услови и да се тренира како агент во една од најпознатите владини агенции..

Сите ние треба да останеме позитивни за време на изолацијата поради ширењето на вирусот корона и затоа бараме различни начини да се забавуваме или да останеме заинтересирани за нешто подолго.

Важно е да бидете физички активни, така што, ако вашиот фитнес центар каде што вежбате не извршил обука преку интернет дома и немате апликации за фитнес – FBO има предлог за вас.

Апликацијата  ве тестира  колку повторувања можете да направите за некои од најпопуларните фитнес вежби – склекови, зглобови, стомачни, трчање во место и слично. Имате видео објаснување за тоа како се изведува вежбата, како да се изврши безбедно, на кои детали треба да се обрне внимание и на пропишаниот број на повторувања минимален и максимум (плус повеќе).

Може да ги пратите само резултатите – со броење – или автоматски, со сензорите на вашиот телефон да го повторуваат истото движење, но потребна ви е рака или друг додаток за тело за да го поставите телефонот.

Апликацијата јасно наведува во своите Услови на користење дека не собира податоци за корисниците на кој било начин или форма и дека споделувањето резултати меѓу корисниците е субјективна работа, односно FBI не охрабрува или забранува нешто (или следи, доколку се случи). Без разлика дали верувате во FBI или не е тоа останува на вас дали ќе ја искористите апликацијата, но  апликацијата изгледа интересна за да се помине некое време во изолација

Апликацијата FBI за фитнес е достапна на Android и iOS и е бесплатна.Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top