(ВИДЕО) Фотографии од кои ни се кине срцето - Што се може да ни земе дебелината

Фотографиите, кои ги прикажуваат последните неколку години од животот на Хектор Гарсија Џуниор е, исто така откриваат и што може се да ни земе дебелината од секојдневниот живот. Таа не само што влијае на самиот човек, туку и на семејството и пријателите..

Ова тажни фотографии од кои ни се кине срцето може да не натераат сите нас да размислиме за дебелината.

Фотографиите, кои ги прикажуваат последните неколку години од животот на Хектор Гарсија Џуниор е, исто така откриваат и што може се да ни земе дебелината од секојдневниот живот. Таа не само што влијае на самиот човек, туку и на семејството и пријателите.

Овој човек кој живееше во Сан Антонио се бореше со тежината целиот свој живот, и покрај годините поминати на диета, па дури радикална хирургија, никогаш не ја доби битката со своите килограми.

Во декември минатата година, тој се бореше да дише и почина во својата фотелја на возраст од само 49 години.

Сега овие фотографии само ја откриваат тажната битка, каде тој се соочувал со својата дебелина на дневна основа.

Пред неговата смрт, Гарсија дозволи локалните медиуми и тимот фотографот Лиза Крантз, но и фитнес новинарот Џесика Беласко да го следат неговиот напредок за 4 години.  Тој беше искрен и чесен во врска со цената што ја плаќаат за прекумерната тежина, пишува еден весник од Тексас каде стои и цитатот на Гарсија - Мојот живот е предупредувачка приказна!

Фотографиите исто така откриваат колку е тешко е да се изгубат прекумерните килограми и дека само со диета, па дури и со медицинска интервенција, е тешко да се вратиме во нормален живот после огромна тежина. Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top