(ВИДЕО) Гладна лавица забележала нилски коњ како спие и тргнала во напад - Погледнете што се случи!

Видеото го снимил еден турист во Националниот резерват Масаи Мара.

Видеото го снимил еден турист во Националниот резерват Масаи Мара во југозападна Кенија, а прикажува лавица која е во потрага по храна.

Лавицата наишла на нилски коњ кој лежел и се одмарал на земја. Забележувајќи ја својата прилика за голем плен, оваа голема мачка тргнала во напад, но природата некогаш знае да биде многу сурова...

ПогледнетеCopyright 2017 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.
Scroll To Top