(ВИДЕО) Хенсон: Странски студенти во Австралиjа не треба да имаат право на работа

Пратеничката од One Nation рече дека странските студенти земаат ниско платени работни места од невработени Австралијци..

Хенсон рече дека работните права на странските студенти им отежнуваат на Австралијците да добијат работа.

"Овие луѓе треба да бидат самохрани кога ќе дојдат во Австралија. Но, им е дадена можност да работат дваесет часа неделно и тие, всушност, можат да имаат неограничена работа кога не студираат. Тоа не е во ред, бидејќи тоа влијае на другите Австралијци да добијат работа ", изјави пратеничката Хансон за Sky News.

"Дојди овде, студирај. Но, работна виза-не.Тие треба да бидат способни сами да се поддржат." - се изјасни лидерот на One Nation

Видеото погледнете го ТУКА.


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top