(ВИДЕО) Љубчо Георгиевски: Гоце Делчев бил Бугарски директор и учител, ВМРО-ДПМНЕ ќе остане без историја!

Поранешниот премиер Љубчо Георгиевски тврди дека ВМРО-ДПМНЕ ќе остане без историја.

“На кое училиште во Штип, Гоце Делчев беше директор?
Одговорот е многу едноставен. 

Гоце Делчев беше учител и директор во Бугарското училиште во Штип.

Тогаш немаше Македонски училишта, имаше Српски, Грчки Бугарски, е зошто Гоце Делчев избрал да биде директор во Бугарското училиште?

И не само Гоце Делчев, и Дамјан Груев, Ѓорче Петров, Никола Карев, Пере Тошев, сите тие беа учители на Бугарските училишта во Република Македонија.

Ние сами бегаме од некои работи кои се јасни ко два и два…”Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top