(ВИДЕО) Сузана Јовчева ја промовираше новата песна „Македонија“

Инспирација за новата песна на Сузана Јовчева е љубовта кон татковината, кон македонците што живеат насекаде низ светот и коишто со љубов ја сакаат својата родна земја Македонија.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Кинескиот град Вухан налик на Чернобил по евакуацијата поради Коронавирусот

Опустошен и празен, вака изгледа градот Вухан по евакуацијата на жителите и туристите поради смртоносниот Короснавирус кој се шири со неверојатна брзина.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Како Коби зборуваше за својата ќерка Џиџи

И додека ние се смееме на шегите кои нè враќаат векови наназад, од типот „машкото е дете, женското е... па, женско“, великаните веруваат во ќерките кои ги создале.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Дали знаете дека постојат ајкули што одат?

Во епско 12-годишно истражување меѓународен тим на научници открил четири вида ајкули што одат, што е речиси двојно зголемување на познатите видови на овие ретки и надарени животни.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Ќе се гради најглемиот Православен Храм во светот

Најголемата православна црква во светот ќе биде изградена во Урал и ќе може да собере околу 37.000 луѓе, рече членот на невладината организација „Руски народен фронт“ во регионот Свердловск, Жана Јабчева.

Прочитај повеќе
Scroll To Top