(ВИДЕО) Чесниот фаќач на крстот Васе Панчовски освоениот телевизор од ЗЕГИН го донираше на семејство од Делчево

Дека хуманоста е одраз на големите луѓе денес се докажа уште еднаш со хуманиот гест на среќниот фаќач на крстото во Делчево, Васе Панчовски.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Се огласи момчето на кого му го украдоа крстот па му го вратија во Штип

Скандалите и немилите настани за време на ритуалното фрлање на осветениот крст во осветените води за Богојавление-Водици во Штип како да стана правило и традиција.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Бог се јави - Богојавление во Мелбурн 2020

Централната прослава по повод Христијанскиот празник Богојавление - Водици се одржа во Македонскиот Православен Храм „Св. Георгиј и Пресвета Богородица“.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Не, ова повеќе не е научна фантастика: Новиот автомобил на Тесла ќе разговара со луѓе

Откако постојат, автомобилите не можат директно да комуницираат со пешаците и минувачите, ако се исклучи можноста за свирење во моментот кога на возачот ќе му се испречи нешто на патот.

Прочитај повеќе
Scroll To Top