Во кои земји живеат и што јадат стогодишниците?

Дали некогаш сте се запрашале во кој дел од светот луѓето живеат најдолго?.

Потрагата по вечен живот и еликсир на младоста ги преокупира луѓето од памтивек, а конечен одговор на тоа прашање и понатаму немаме. Затоа со толкав интерес ги гледаме најстарите луѓе на светот, обидувајќи се да ги откријат нивните навики и да ги идентифицираат оние кои се заслужни за секој троцифрен роденден. Ако некогаш сте се запрашале каде живеат најмногу супер-стогодишници и на што можат да му бидат благодарни за својата долговечност, порталот Why Am I Unhealthy нуди одговори на овие прашања.

Кавказ

Популарната култура вели дека во овој дел од светот не е необично доживувањето на 150 години старост. Географското подрачје помеѓу Европа и Азија било дом и на најдолговечниот човек на светот – Ширали Муслимов од Азербејџан доживеал дури 168 години. Иако неговата возраст подоцна е често преиспитувана, тој тврдел дека „кога еднаш ќе дојдете до оваа возраст, 20 или 30 години не прават некоја разлика“.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Фото: PexelsCopyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top