Во Србија откриени нови локации на комарци заразени со вирусот Западен Нил

Од Институтот за биоциди и медицинска екологија препорачуваат уништување на возрасните облици на комарци со ладно и топло замаглување на уредите од земјата..

Бројот на комарците е над критичните вредности кои бараат третман и запрашување на 13 од 22 локации, додека комарци носители на вирусот Запад Нил се откриени на девет мониторинг места во Панчево и неговата околина, се вели во најновиот извештај на српскиот Институтот за биоциди и медицинска екологија.


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top