Во Западна Македонија се повеке се чувствува реафирмација на проектот за Голема Албанија

Локалната власт во западниот дел на Македонија во целост ја водат албански кадри..

Од ден на ден на територијата на западна Македонија се повеке и повеке се чувствува албанизацијата.

Локалната власт во целост ја водат албански кадри.

Како што изјавува професорот Стево Пендаровски за српскиот весник Новости, Македонија беше распарчана благодарение на западните сили со потпишувањето на Охридскиот рамковен договор кој го промени и Уставот на Република Македонија.

Според  Пендаровски нов распад на Македнонија не е можен без подршка од Албанија и Косово и пред се од САД.Слабеењето на внатрешната кохезија ке продолжи но секако без промена на границите смета Пендаровски.

Али Ахмети кој во 2001 беше лидер на тогашната ОНА, изјави дека Борбата која ја започнале е со единствена цел да се отстранат словенските сили од територијата која е Албанска.

Али Ахмети денес е лидер на ДУИ и коалиционен партнер на владата и ги држи во свои раце сите пресудни потези на владата.

Дека се случува целосна Албанизација покажуваат и топонимите на албански јазик како и имињата на села со претежно албанско население.

За Рамковниот договор се погрижија лицата како што се Љубомир Фрчковски, Владо Поповски и др а сега цела гарнитура започнувајќи од Стојан  Андов, Срѓан Керим, Бранко Црвековски, Зоран Заев, Љубчо Георгиевски, Али Ахмети...

Ова наликува како политичка чума да ги зафатило македонските почитичари кои се грижат што поскоро да не снема на политичката карта во светот но тоа нема да им успее. МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА !!!


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.



Scroll To Top