Зашто да не? Парите немаат боја на раси и нации!

И Охригани, некогаш ја пееја: Бегајте Грци не ве сакаме, ама сега хорски извикуваат: (ελάτε,ελάτε) Елате,елате-многу ве сакаме -по продавниците, хотелите и рестораните!.

Зошто, би било предавство, за еден дентист од Битола, ако,на пример, во земјата внесе 10 илјади евра-приход од Грците.Напротив-тоа е патриотизам. Вистинските предавници се оние што ги иснесуваат украдените пари надвор.

("Бинационалноста започнува со двојазичноста која води кон федерализација на државата, тоа одамна е цел на надворешни центри, а клучно е промена на уставното име на Македонија по грчки терк" - Никола Груевски за Канал 5).

Фејсбук статус на Веле Митаноски


Copyright 2017 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.
Scroll To Top