Eден лист од ова растение ќе ви го спаси животот – вака се користи, и е лек за многу болести

Глуварчето, чиј латински назив е Taraxacum officinale, што во превод значи дива салата, претставува едно од најраспространетите и лесно достапни растенија на нашето поднебје.

Прочитај повеќе

Нутриционистот Анри Шено: При аутопсија ова се наоѓа во секој желудник, оваа намирница најтешко се вари

Познатиот нутриционист Анри Шено вели дека кафето не е добар почеток на денот. За кафето со млеко, тој објаснува дека најтешко се вари во желудникот.

Прочитај повеќе

Светските педијатри предупредуваат: Не им подарувајте вакви играчки на децата, ги попречуваат во развојот

Сега е периодот на празници и купување на подароци, но и прав момент мајките, татковците, бабите, дедовците и тетките да ги послушаат што имаат да кажат експертите за деца,

Прочитај повеќе

Сите го имаме во домот: Еве од што ве боли глава и не можете да заспиете

Британската здравствена агенција спровела студија во која се покажало дека тие многу лошо влијаат врз развојот на растенијата, но и врз здравјето на луѓето.

Прочитај повеќе
Scroll To Top