Thursday, May 13, 2021
HomeАвстралијаЗошто овој мал град во Австралија стана туристичка атракција на Инстаграм?

Зошто овој мал град во Австралија стана туристичка атракција на Инстаграм?

Мал град во Нов Јужен Велс забележа пораст во бројот на посетителите откако неговите „полиња со злато“ станаа вирални на Инстаграм. Малиот град Ковра има туристи што се собираат од Сиднеј и Канбера за да ги фотографираат златните полиња со канола.

Пред да стане тренд на социјалните мрежи, малиот град имаше помалку од 200 посетители за време на викендите. Откако стана популарен, центарот за посетители забележа зголемување на 2.160 луѓе во текот на викендот и побрза да најде туристички водичи низ полињата. Со социјалното растојание низ светот, нема подобра туристичка атракција за посета од отворено поле во мал селски град.

 

 

- Advertisment -spot_img

Популарно

- Реклама -spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img