Monday, April 12, 2021
HomeАвстралијаАвстралија го усвои законот со кој Фејсбук и Гугл ќе им плаќаат...

Австралија го усвои законот со кој Фејсбук и Гугл ќе им плаќаат на медиумите

Парламентот на Австралија изгласа измените на спорниот закон според кој тенолошките гиганти  треба да им плаќа на медиумите за пренесување на нивната содржина.

Австалиската Влада претходно предложи четири амандмани на спорниот закон, откако минатата недела Фејсбук минатата ги блокираше сите содржини со вести и неколку профили на австралиската Влада и на министерствата.

По преговорите на австралиската Влада со Фејсбук постигнат договор со соодветни отстапки.

Популарно

- Реклама -spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img