Thursday, May 13, 2021
HomeТехнологија„Microsoft“ доби договор со пентагон вреден 22 милијарди долари

„Microsoft“ доби договор со пентагон вреден 22 милијарди долари

Мајкрософт потпиша договор со војската на Соединетите држави, потенцијално „тежок“ 21,9 милијарди долари, објави CNBC.

Според условите на договорот, технолошкиот гигант ќе направи повеќе од 120.000 комплети за виртуелна реалност за Пентагон во следните десет години, се вели во извештајот на американските медиуми.

- Advertisment -spot_img

Популарно

- Реклама -spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img