Thursday, May 13, 2021
HomeМакедонијаЕве во која компанија членовите на УО си исплаќаат по 20,000 денари...

Еве во која компанија членовите на УО си исплаќаат по 20,000 денари по седница

Управниот одбод на Скопски пазар АД го сочинуваат: Младен Дамев – Претседател на Управен одбор, Велимир Шиповиќ– член на Управен одбор, Озџан Даут – член на Управен одбор, Арменд Етеми – член на Управен одбор и Бесар Етеми – член на Управен одбор.

Според последните информации објавени на Македонска берза како надоместок на членовите на Управниот одбор се утврдува износ во висина од 20.000,00 денари по седница за учество во работата на Управниот одбор за 2021 година.

-Наградата, учеството во остварената добивка, трошоците за работењето и другите надлежности на членовите на Управниот одбор се предмет на уредување со посебен  менаџерски договор со Друштвото, односно со Одлука на Надзорниот одбор, стои во одлуката.

- Advertisment -spot_img

Популарно

- Реклама -spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img