Wednesday, June 23, 2021
HomeАвстралијаЖАЛНА ВЕСТ: Во Мелбурн почина Коле Талески

ЖАЛНА ВЕСТ: Во Мелбурн почина Коле Талески

На ден 2 мај 2021 на ден Велигден во Мелбурн по кратко боледување престана да чука срцето на нашиот сопруг, татко и дедо Коле Талески на 73 годишна воздраст, познат македонец од Мелбурн.

Коле Талески е роден на 25 февруари во 1948 во Беранци – Република Македонија.
Во Австралија допатувал 1970 година со сопругата Мила.

Долго време работел во Гудиер и тоа 33 години и после тоа во Директ фрајт експрес.
Своите роднини пријатели и другари го познаваат како чесен човек и голем работник.
Родител е на две деца и дедо на три внучиња.

Неговото семејство ја известува македонската јавност дека телото ќе биде изложено во капелата во Недела на 09/05/2021 во 6 часот попладне во Аbbey funerals на Settlement Rd во Томастон во опелото ќе се одржи во понеделник на 10 мај во 11 часот во Македонскиот православен храм “Св Петка” во Мил Парк а погребот ќе биде на гробиштата во Fawkner во 12.30.

Ручек во чест на покојниот ќе се дава во Фераро ресепшн после погребот.

Од ужаленото семејство сопругата Мила, синот Стивен и ќерката Бети со семејствата.

- Advertisment -spot_img

Популарно

- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img