Wednesday, June 23, 2021
HomeАвстралијаВИДЕО: Инвазија на бели папагали, Какаду редовни гости во овој град во...

ВИДЕО: Инвазија на бели папагали, Какаду редовни гости во овој град во Австралија

Новра е град во австралијанската држава Нов Јужен Велс со над 20.000 жители чиј мир кон крајот на минатиот месец беше нарушен од голем број бели какаду птици.

Фотографиите и снимките од овој необичен настан го обиколија светот, гледајќи ги папагалите како шетаат низ дворовите.

Жителите на овој град со години се домаќини на какаду папагалите, но велат дека во толкав број не дошле досега.

Изложените тревници и достапните извори до чиста вода ги привлекуваат какаду птиците, а бидејќи се работи за заштитен животински вид, жителите на градот не можат ништо друго да направат освен да ги гледаат папагалите како им седат и се шетаат по автомобилите, тревниците, куќите.

- Advertisment -spot_img

Популарно

- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img