Tuesday, January 26, 2021
Home Австралија (ВИДЕО) Tesla гради батерија со огромни пропорции во Австралија

(ВИДЕО) Tesla гради батерија со огромни пропорции во Австралија

После Јужна Австралија, уште една австралиска сојузна држава, Викторија, планира да изгради огромна батерија. Тоа се прави со цел да се премине кон одржливи извори на енергија, и дистрибуција на електрична енергија.

Викторија потпишала партнерство со компанијата Tesla, која ќе им изгради батерија со колосални пропорции и моќност од 300 мегавати, односно капацитет од 450 мегават-часови. На видеото одозгора може да погледнете како ќе изгледа колосалната батерија во Викторија кога ќе се изгради.

 

Популарно