Saturday, July 31, 2021
HomeАвстралијаБританија и Австралија постигнаа договор за слободна трговија

Британија и Австралија постигнаа договор за слободна трговија

Велика Британија и Австралија постигнаа договор за слободна трговија што ќе биде објавен во текот на денов.

Британскиот премиер Борис Џонсон и неговиот австралиски колега Скот Морисон постигнаа договор за договор за слободна трговија за време на преговорите во Лондон.

„Двајцата премиери имаа конструктивна средба во Лондон во текот на ноќта и ги решија отворените прашања поврзани со Договорот за слободна трговија”, нагласи австралискиот министер Дан Техан.

Тој додаде дека нивниот договор претставува придобивка за работните места, бизнисите, слободната трговија и покажува што „две либерални демократии можат да постигнат кога работат заедно”.

Според него, двајцата премиери официјално ќе соопштат за тоа денеска во Лондон и ќе објават дополнителни информации.

- Advertisment -spot_img

Популарно

- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img