Saturday, July 31, 2021
HomeМакедонијаМицкоски од Битола: Очекувам голема победа на ВМРО – ДПМНЕ на локалните...

Мицкоски од Битола: Очекувам голема победа на ВМРО – ДПМНЕ на локалните избори

За мене Битола претставува посебен предизвик и очекувам после локалните избори Битола да го добие препознатливиот сјај којшто го заслужува, изјави од Битола, лидерот на ВМРО – ДПМНЕ Христијан Мицкоски.

-Очекувам една голема победа на ВМРО – ДПМНЕ на локалните избори затоа што ќе понудиме нова структура на кандидати за градоначалници, од нив дури 95 отсто се нови луѓе кои по прв пат ќе ја бараат поддршката на граѓаните. За мене Битола претставува посебен предизвик и очекувам после локалните избори Битола повторно да го добие оној сјај кој што го заслужува.

Сеуште немаме одлучено кој ќе биде кандидат затоа што сеуште се одвиваат анкетите и мерењата, и сеуште се собираат проекти со кои што ќе излеземе пред битолчани, но во втората половина на месец август ќе зборуваме за конкретни имиња како и за проектите кои ќе ги промовираме пред битолчани. По локалните избори очекувам нов ветер на политичката сцена и ново парламентарно мнозинство, истакна Мицкоски вечерва во Битола.

- Advertisment -spot_img

Популарно

- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img