Thursday, May 13, 2021
HomeЗдравјеИлон Маск: Најверојатно имам средно-тежок степен на Ковид-19

Илон Маск: Најверојатно имам средно-тежок степен на Ковид-19

Пред два дена, Маск ја доведе во прашање точноста на тестовите.

Извршниот директор на Тесла, Илон Маск, рече дека тој „најверојатно“ има случај од средно тежок степен на Ковид-19 и продолжи да ја доведува во прашање веродостојноста на тестовите, објави Ројтерс.

„Добивам многу различни резултати од различни лаборатории, но веројатно имам умерен случај на Ковид19. Моите симптоми се лесна настинка, што не е изненадувачки, бидејќи коронавирусот е еден вид настинка “, напиша Маск на Твитер. Не рече дали резултатите се од тестови на урина, кои се попрецизни од побрзите тестови, додава БТА.

Како одговор на прашање од корисник на Твитер за неговите симптоми, бизнисменот рече дека некогаш се чувствува подобро, понекогаш полошо, како со обична настинка, но со повеќе болки во телото и вртоглавица отколку со кашлање и кивање.

Пред два дена, Маск се сомневаше во точноста на тестовите за Ковид-19, откако тој рече дека за еден ден двапати покажале дека дава позитивен резултат и двапати негативен. Од неговиот твит станува јасно дека тој се однесува на брзи тестови на антиген.

- Advertisment -spot_img

Популарно

- Реклама -spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img