Дел од програмата презентираа и кандидите за советници предводени од носителот Музафер Етеми.

-Предвидено се инвестиции во инфрасктруктурата во секоја населба. стариот дел од градот, како дел од неговата изборна програма. Реставрација на стариот дел од градот, репланирање на плоштадот, нови капацитети за планирање, продолжување на неколку булевари и друго, рече Етеми.

Вечерва Вулнет Мурсели продолжува со средба со жителите од населбите Горна Чаршија, Мала Речица и Сончев Брег.