Tuesday, January 26, 2021
Home Македонија Мухамед Зекири нов генерален секретар на владата

Мухамед Зекири нов генерален секретар на владата

Потпретседателот на СДСМ Мухамед Зекири, кој неодамна се повлече од пратеничкот место,  денеска е имануван  за нов генереален секретар на Владата.

Одлуката Зекири да биде генерален секретар на Владата е донесена на денешната седница.

Тој доаѓа на местото на досегашниот генерален секретар на владата Драги Рашковски. Мухамед Зекири е поранешен новинар, а во 2016 година беше избран за пратеник.

Популарно