Tuesday, August 9, 2022
HomeЕстрадаМитко Јанчев и го откажа настапот на Карлеуша, таа не е по...

Митко Јанчев и го откажа настапот на Карлеуша, таа не е по мерка на кавадарчани

Популарната српска пејачка Јелена Карлеуша, која вчера беше најавена како главна музичка ѕвезда на Тиквешки гроздобер 2022, и требаше да пее на градскиот плоштад во Кавадарци на 11-ти септември, сепак нема да ги забавува присутните. По голем број на реакции од кавадарчани, кои на социјалните мрежи се изјаснија дека не ја сакаат Карлеуша во нивниот град, посебно не на традиционалната општинска манифестација, Локалната самоуправа решила да го откаже нејзиното гостување. -Голотија, кич, музика без културна вредност – беа најчестите коментари на темата кои ги објавуваа граѓаните. -Ние сме транспарентна општина која секогаш го слуша гласот на народот. Овој празник е на граѓаните, тие имаат апсолутно право да кажат кого би сакале да го слушаат и гледаат за време на гроздоберот. Од реакциите кои следеа во тек на вчерашниот ден, заклучивме дека нема расположение за Карлеуша, па поради тоа го откажавме нејзиниот настап открива градоначалникот Митко Јанчев.

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img