Tuesday, August 9, 2022
HomeАвстралијаВо Мелбурн свечено и масовно одбележан Св. Наум

Во Мелбурн свечено и масовно одбележан Св. Наум

Едно од најактивните роднокрајни друштва во Мелбурн, во државата Викторија, Австралија, Охридското социјално друштво „Св. Наум Охридски Чудотворец“, свечено, масовно и достоинствено го одбележа денот на својот патрон, и познатиот духовен македонски празник.

На традиционалната манифестација што се одржа во раскошниот Емералд Ресепшн во Томастаун, присуствуваа околу 400 гости.

Собирот го отвори секретарот Дончо Каневче, а пригодно обраќање имаше претседателот на Охридското друштво Васко Ангеловски, еден од најзаслужните, заедно со своите колеги, за одржувањето на традицијата и активностите кои ги иницира и реализира друштвото високо позиционирајќи се на мултикултурната мапа на Австралија.

 

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img