Wednesday, June 23, 2021
HomeМакедонијаЛевица е единствената партија во Собрание која не гласаше ЗА Законот за...

Левица е единствената партија во Собрание која не гласаше ЗА Законот за финансирање на политичките партии

Левица е единствената партија во Собрание која не гласаше ЗА Законот за финансирање на политичките партии Левица на нивниот фејсбук профил ја извести јавноста дека не гласале ЗА донесување на Законот за финансирање на политичките партии со кој на политичките партии ќе им бидат исплатени верувале или не 3.5 милиони евра народни пари!

Сепак треба да се истакне фактот дека независно нивната одлука, Законот е изгласан со апсолутно мнозинство и истиот ќе стапи во сила. Со стапување во сила, државата има обврска да им исплати од буџет на политичките партии финансиски средства според бројот на освоени гласови на последните вонредни парламентарни избори.

Со овој Закон, Политичката партија Левица ќе добие 150.000 евра народни пари, па се поставува прашање за кое ќе почекаме одговор, дали овие средства ќе ги земат, вратат во буџет или пак истите ќе ги донираат во добротворни цели?

- Advertisment -spot_img

Популарно

- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img