Monday, August 8, 2022
HomeБалкан(Видео) Бугарите украдоа песна на Војо Стојановски: Наместо за „чеда на Александар...

(Видео) Бугарите украдоа песна на Војо Стојановски: Наместо за „чеда на Александар гордост македонска“ се пее за „Аспарух гордост бугарска“

Драган Стојаноски, синот на нашиот легендарен фолк пејач Војо реагира на песната која се емитува во Бугарија и која е украдена од неговиот татко. Станува збор за нумерата „Една мисла“ имаме“ и стихот во неа во која се пее дека сме „чеда на Александар гордост македонска“. Но, во бугарската верзија се говори дека сме „чеда на Аспарух гордост бугарска“.

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img