Friday, August 19, 2022
HomeБалканМакедонците во Бугарија на семакедонска прослава во Мусомиште

Македонците во Бугарија на семакедонска прослава во Мусомиште

ОМО „Илинден“-ПИРИН и останатите македонски организации во Бугарија оддржаа семакедонската прослава на Илинден во село Мусомиште, Гоцеделчевско. Беше отслужена панихида за загинатите за слободата на Македонија, а говор одржа Димитар Иванов од Шумен. Свиреше оркестарот на Велко Попов.

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img