Friday, August 19, 2022
HomeМакедонијаДРЖАВАТА ОВА НЕ СМЕЕ ДА СИ ГО ДОЗВОЛИ : ЕКИПАТА НА АЛФА...

ДРЖАВАТА ОВА НЕ СМЕЕ ДА СИ ГО ДОЗВОЛИ : ЕКИПАТА НА АЛФА ТВ БИЛА СПРЕЧЕНА ДА ИЗВЕСТУВА ОД МЕЧКИН КАМЕН

Репортерот на ТВ Алфа Матеја Петровски јавува дека екипата на оваа национална телевизија била спречена од власта да известува од прославата на Илинден на Мечкин Камен. Според официјалното објаснување на владата причината за блокадата на ТВ АЛФА на Мечкин Камен е тоа што телевизијата не била на списокот на акредитирани медиуми за настанот. Екипата на Алфа била пуштена без акредитација дури откако еден час била блокирана пред Мечкин Камен кога завршиле сите настани. Ваквите пропусти треба да не се повторуваат, слободата на медиумите е нешто најважно за една членка на НАТО и апсирант за интеграција во ЕУ.

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img