Thursday, August 11, 2022
HomeСветОРБАН РАСПАЛИ: ЕПА НЕ МОЖЕ БРИСЕЛ ДА НИ БИДЕ ШЕФ – НИЕ...

ОРБАН РАСПАЛИ: ЕПА НЕ МОЖЕ БРИСЕЛ ДА НИ БИДЕ ШЕФ – НИЕ СМЕ СУВЕРЕНА И НЕЗАВИСНА УНГАРСКА НАЦИЈА

Европската унија не е во Брисел. Европската унија е во Виена, Будимпешта и Варшава, Берлин и Мадрид, унгарскиот премиер Виктор Орбан напиша на својот „Фејсбук“ профил.

Ова е многу важно прашање. Не сакам да се мешам кај другите Европејци, но сакам да ги додадам нашите сопствени ставови во заедничката европска одлука. Затоа учествуваме во секоја одлука, секогаш го кажуваме своето мислење. И ако се појави став со кој не се согласуваме, ние ќе го кажеме тоа.

Брисел не е наш шеф. Ние сме независна суверена унгарска нација. Учествуваме во заедничките одлуки. Ако не се добри за нас, ќе кажеме. Ако не се добри и можеме да ги спречиме, тогаш заедничката одлука нема да се донесе, пишува Орбан.

 

 

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img