Friday, August 19, 2022
HomeСветАЛЖИР ЌЕ СЕ ЗАЧЛЕНУВА ВО БРИКС – НЕ СЕ БАРА ДА ГО...

АЛЖИР ЌЕ СЕ ЗАЧЛЕНУВА ВО БРИКС – НЕ СЕ БАРА ДА ГО СМЕНАТ ИМЕТО НИТУ ИСТОРИЈАТА!

Алжирскиот претседател Абделмаџид Тебуне рече дека неговата земја е заинтересирана да се приклучи на групата БРИКС.

Во телевизиско интервју тој нагласи дека Алжир најмногу ги исполнува условите за приклучување кон групата.

Групата земји БРИКС ја сочинуваат Кина, Русија, Бразил, Индија и Јужна Африка.

 

 

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img