Monday, June 21, 2021
HomeБалканКосово – Преброени над 50 проценти од гласовите: ВВ 47,97%, ПДК 18,46%,...

Косово – Преброени над 50 проценти од гласовите: ВВ 47,97%, ПДК 18,46%, ЛДК 13,61%

Централната изборна комисија изброи 50,61 процент од гласовите од 2.382 избирачки места.

Партијата на Албин Курти, Самоопределување води со 47,97 проценти или 187 491 глас, а потоа следат Демократската партија на Косово со 18,39 проценти или 72 149, Демократската лига на Косово со 13,61 проценти или 53,179 гласачи, Алијансата за иднината на Косово со 8,19 проценти или 32 илјади гласачи, Српска листа 3,75 проценти или 14.646, Социјалдемократска иницијатива 2,60 проценти или 10.167 гласачи.

- Advertisment -spot_img

Популарно

- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img