Monday, March 8, 2021
Home Популарно Човекот со копје и кацига со рогови од упадот во Капитол се...

Човекот со копје и кацига со рогови од упадот во Капитол се предал на полицијата

Чансли носеше копје и американско знаме врзано под сечилото низ Капитол додека талкаше низ Конгресните сали и застануваше на говорницата внатре во Советот на Сенатот, се вели во судските документи.

Џејкоб Ентони Ченсли, мажот фотографиран во американскиот Капитол, со копје и кацига со рогови за време на немирите на приврзаниците на Трамп, е уапсен и обвинет.

Тој е обвинет за свесно влегување во зграда на Капитол и останување на терен без законско овластување, како и за насилно влегување и несоодветно однесување.

„Чансли носеше копје и американско знаме врзано под сечилото низ Капитол додека талкаше низ Конгресните сали и застануваше на говорницата внатре во Советот на Сенатот“, се вели во судските документи.

Ченсли доброволно се пријави во полиција на 7 јануари, ден по бунтот.

Популарно

- Реклама -