Tuesday, January 26, 2021
Home Спорт Чудо од човек: Ибра повторно направи нешто што никој никогаш не успеал

Чудо од човек: Ибра повторно направи нешто што никој никогаш не успеал

Иако одамна го „пензионираат“, Златан Ибрахимовиќ од година во година покажува дека е неуништив.

Во неделата тој стана прв фудбалер во 21. век, кој по навршени 38 години постигнал десет гола во една сезона, во топ-5 лигите во Европа. Всушност, Швеѓанецот тоа го направи по навршувањето на 39. година што дополнително му дава тежина на ова негово достигнување.

А, да биде уште поимпресивно, за тоа му требаа само шест натпревари бидејќи имаше корона и пропушти неколку дуели на неговиот тим. За жал, Ибрахимовиќ се повреди во неделата против Наполи и најверојатно ќе биде отсутен во следните три недели.

Популарно