Tuesday, January 26, 2021
Home Здравје Во Русија дури 491 починат во еден ден

Во Русија дури 491 починат во еден ден

Во последните 24 часа од коронавирус во Русија починале 491 лице, најмногу за еден ден од почетокот на епидемијата.

Претходниот ден биле забележани 361 смртен случај.

Од последниот пресек, потврдени се 24.326 новоинфицирани лица, пренесува ТАСС.

Од почетокот на епидемијата во Русија се регистрирани 2.138.828 случаи на коронавирус, а починале 37.031 лице.

Кризниот штаб уште еднаш предупреди дека во случај на какви било симптоми на респираторни заболувања треба да се остане дома, да се повика лекар и да не се земаат лекови самостојно.

Популарно