Османи: Почетокот на преговорите ќе ги зацврсти европските перспективи на Западниот Балкан

Османи: Почетокот на преговорите ќе ги зацврсти европските перспективи на Западниот Балкан

Вицепремиерот Османи посочи и на континуираната политичка и економска билатерална поддршка од страна на Словачка, која во овој период има особено значење за евроинтегративниот процес.

Трамп: Да ја чуваме Америка голема

Трамп: Да ја чуваме Америка голема

Американскиот претседател Доналд Трамп и официјално ја започна неговата кампања за реизбор на функцијата. Притоа тој повеќе се фокусираше врз постигнувањата отколку врз неговата агенда за вториот мандат.

Виктор Габер: Невозможно е други да ни ја пишуваат историјата

Виктор Габер: Невозможно е други да ни ја пишуваат историјата

Пријателството и соработката меѓу македонската и грчката држава може да се зацврстат ако низ образованието се создаваат генерации што нема да го гледаат соседот како непријател. Ова го вели во интервју за БИРН, амбасадорот Виктор Габер

Министрите на ЕУ заседаваат: Мала е веројатноста да се донесе одлука за преговори за Македонија и Албанија

Министрите на ЕУ заседаваат: Мала е веројатноста да се донесе одлука за преговори за Македонија и Албанија

Mинистрите од 28-те земји членки ќе се состанат денеска за да разговараат за почетокот на формалните преговори за членство на Македонја и на Албанија.

СДСМ: Градиме плански, 100 милиони евра за реконструкции и изградба на патишта само во Југоисточниот регион

СДСМ: Градиме плански, 100 милиони евра за реконструкции и изградба на патишта само во Југоисточниот регион

Владата предводена од СДСМ продолжува со реализацијата на капиталните инвестиции што се во интерес на граѓаните, економијата и државата.

Трамп го исфрли шефот на кабинет бидејќи кашлал за време на интервју

Трамп го исфрли шефот на кабинет бидејќи кашлал за време на интервју

Подоцна се дозна дека лицето кое кашлало бил шефот на кабинетот на Трамп, Мик Малвејни.

Мелбурн го добива првото летачко Убер такси во светот

Мелбурн го добива првото летачко Убер такси во светот

Мелбурн во Австралија ќе биде првиот град надвор од САД кој ќе и има свое летачко Убер такси. На тој начин Мелбурн ќе стане еден од светските лидери во јавниот превоз.

  • Османи: Почетокот на преговорите ќе ги зацврсти европските перспективи на Западниот Балкан
  • Трамп: Да ја чуваме Америка голема
  • Виктор Габер: Невозможно е други да ни ја пишуваат историјата
  • Министрите на ЕУ заседаваат: Мала е веројатноста да се донесе одлука за преговори за Македонија и Албанија
  • СДСМ: Градиме плански, 100 милиони евра за реконструкции и изградба на патишта само во Југоисточниот регион
  • Трамп го исфрли шефот на кабинет бидејќи кашлал за време на интервју
  • Мелбурн го добива првото летачко Убер такси во светот
Scroll To Top